Προς άρση η διακοπή σήματος στην ΑΙΓΑΙΟ Τηλεόραση

Αξιολόγηση Χρήστη: 0 / 5

Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά
 
Γράφει ο/η: Γιώργος Αρβανίτης

Παράθυρο για άρση της διακοπής μετάδοσης του σήματος του Δημοτικού τηλεοπτικού Σταθμού «ΑΙΓΑΙΟ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ» άνοιξε μετά την εκδίκαση ασφαλιστικών μέτρων της δημοτικής επιχείρησης κατά της Digea, που συζητήθηκε χθες Τετάρτη 9 Αυγούστου στο Μονομελές Πρωτοδικείο της Αθήνας.

Μετά τη συζήτηση της υπόθεσης και ενώ αναμένεται η απόφαση του πρωτοδικείου, με παρέμβαση και μελών της Διοικούσας Επιτροπής της Ένωσης Δημοτικών Ραδιοτηλεοπτικών ΜΜΕ Ελλάδας (Πρόεδρος Μιχ. Κυριακίδης και τα μέλη Στέλιος Μπρατσόλης και Μαίρη Αρώνη), οι δύο πλευρές συζήτησαν το ενδεχόμενο να εξευρεθεί λύση.

Από την πλευρά των εκπροσώπων της Digea, εκδηλώθηκε διάθεση να δεχθούν μια πιο ρεαλιστική λύση στο θέμα, καθώς η «ΑΙΓΑΙΟ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ», έχει εξασφαλίσει και θα καταβάλει το μεγαλύτερο ποσοστό των οφειλομένων στην εταιρεία.

Σημειώνεται, ότι η Digea, υποβάθμισε το σήμα της Δημοτικής τηλεόρασης Σύρου τον περασμένο Απρίλιο και μέσα στις ημέρες της αργίας του Πάσχα.

Στη δίκη, οι εκπρόσωποι της «ΑΙΓΑΙΟ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ», ζήτησαν να εκδοθεί από το Δικαστήριο Προσωρινή Διαταγή με την οποία να απαγορευθεί προσωρινά η διακοπή ή η υποβάθμιση του τηλεοπτικού σήματος από την Digea, λαμβάνοντας υπόψη τον ιδιαίτερο χαρακτήρα του δημοτικού μέσου.

Επεσήμαναν ακόμη ότι στην 95/2017 απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ, αναφέρεται ότι η εταιρεία-πάροχος δικτύου δεν μπορεί να προβαίνει στη μείωση της ποιότητας του σήματος ενός τηλεοπτικού σταθμού, αν δεν έχει εξασφαλίσει τη συναίνεση του ΕΣΡ.

 

© Γιώργος Αρβανίτης (11/8/2017)

Πηγή: cyclades24.gr