82η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης 9 - 17 Σεπτεμβρίου 2017

Αξιολόγηση Χρήστη: 0 / 5

Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά
 
Γράφει ο/η: Κώστας Παπαζαχαρίου

Το Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου 2017 και ώρα 20.00 θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια της 82ης Διεθνής Έκθεσης Θεσσαλονίης από τον Πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα στο Συνεδριακό Κέντρο "Ιωάννης Βελλίδης" και το γεγονός θα καλυφθεί από την ΕΡΤ. Η ΔΕΘ συνδέει ανθρώπους – επιχειρήσεις – πολιτισμούς! Η συνεισφορά της ΔΕΘ-HELEXPO δεν...

αποτυπώνεται μόνο στις εκθεσιακές επιδόσεις της, αλλά έχει μεγάλη σχέση και με την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας.

Η ελληνική οικονομία κατά τη διάρκεια των τελευταίων δεκαετιών έχει μόνιμο συμπαραστάτη και αρωγό τη ΔΕΘ-HELEXPO όχι μόνο στο επίπεδο των εκθέσεων, αλλά και του πλήθους των επενδυτικών και εμπορικών συναλλαγών, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν στο προσκήνιο, στο παρασκήνιο ή στο περιθώριο των εκθεσιακών διοργανώσεων.
 
Παράλληλα, χρόνο με τον χρόνο ο εθνικός εκθεσιακός φορέας γίνεται το «όχημα» για όλο και περισσότερες ελληνικές επιχειρήσεις, που επιδιώκουν την υλοποίηση εξωστρεφών δράσεων.

Στο πλαίσιο αυτό καθίσταται προφανές πως η ΔΕΘ-HELEXPO που έχουμε ανάγκη σήμερα είναι αυτή που ανοίγει τον διεθνή βηματισμό της, διευρύνει την εξωστρέφεια της, προσελκύει την καινοτομία και την πρωτοπορία, θωρακίζει την βιωσιμότητα της και προσφέρει μεγάλη προστιθέμενη αξία σε όλη τη χώρα.

Ένα από τα κυρίαρχα «οχήματα» της εξωστρέφειας της ΔΕΘ-HELEXPO είναι η Γενική Έκθεση του Σεπτεμβρίου, η οποία φέτος στην 82η διοργάνωση της είναι πιο ώριμη και ολοκληρωμένη από ποτέ.


Εκθέματα

Η ΔΕΘ  με τα πάνω από 81 χρόνια ιστορίας αποτελεί διαχρονικά ένα από τα σημαντικότερα γεγονότα της οικονομικής , πολιτιστικής , κοινωνικής και οικονομικής ζωής της Ελλάδας με διεθνή ακτινοβολία. Σε μια περίοδο την οποία η χώρα μας αναζητά την έξοδο από την ύφεση, η αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων μας και η ενδυνάμωση αναπτυξιακών θεσμών, όπως η ΔΕΘ αποκτούν ιδιαίτερη σημασία.

Η αντοχή της στο χρόνο και η επικαιροποίηση του περιεχομένου της αποδεικνύει ότι είναι ένας δυναμικός θεσμός με ικανότητα προσαρμογής στις εγχώριες αλλά και διεθνείς μεταβολές.

Η 82η ΔΕΘ παρουσιάζει και φέτος ξεχωριστούς τομείς όπως:
•Ξένες συμμετοχές
•Επιχειρηματικότητα
•Καινοτομία
•Μηχανοκίνηση
•Εκπαίδευση
•Ψυχαγωγία και διασκέδαση

Με περισσότερους από 210.000 επισκέπτες στη προηγούμενη διοργάνωση και φιλοδοξεί φέτος  από τις 9 έως τις 17 Σεπτεμβρίου να γίνει το απόλυτο σημείο αναφοράς και ακόμα μεγαλύτερη και πιο ελκυστική.


Ωράριο

ΤΟΠΟΣ: ΔΙΕΘΝΕΣ ΕΚΘΕΣΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΕΝΑΡΞΗ: 9/9/2017
ΛΗΞΗ: 17/9/2017


ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

ΣΑΒΒΑΤΟ: 10:00-22:00
ΚΥΡΙΑΚΗ: 10:00-22:00
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ: 16:00-22:00
Εισιτήριο εισόδου:
Όλες οι ημέρες: Εισιτήριο: 5,00€

Πολύτεκνοι και ΑΜΕΑ, Εισιτήριο: 3,00€
Θα ισχύει για παιδιά από 3 χρονών και άνω.
 
Οικογενειακό Εισιτήριο 4 άτομα, 2 ενήλικες και 2 παιδιά στην τιμή των 15€.
Για πενταμελή οικογένεια, 2 ενήλικες και 3 παιδιά ηλικίας μέχρι 16 ετών, η τιμή εισιτηρίου του πέμπτου ατόμου θα είναι 5€.

Σε ότι αφορά τα ΑΜΕΑ, θα ισχύει η δωρεάν είσοδος μόνο για άτομα με κινητικά προβλήματα.


Γιατί να την επισκεφθώ

Γιατί στην 82η ΔΕΘ μπορώ:
•Να παίξω πρώτος όλα τα καινούρια ηλεκτρονικά παιχνίδια της αγοράς.
•Να ενημερωθώ σχετικά με ευκαιρίες απασχόλησης και σταδιοδρομίας.
•Να ακούσω τους αγαπημένους μου καλλιτέχνες στο MUSIC STAGE.
•Να γνωρίσω ό,τι αφορά τον αγροτικό τομέα και να αποκτήσω φυσικά προϊόντα.
•Να βρω και να αγοράσω οικονομικά τα αγαπημένα μου βιβλία.
•Να πληροφορηθώ για όλες τις αναπτυξιακές δράσεις της πολιτείας.
•Να βρω έξυπνες λύσεις για τον εξοπλισμό και τη διακόσμηση του σπιτιού μου.
•Να διευρύνω τους ορίζοντές μου βλέποντας επιχειρήσεις και προϊόντα του εξωτερικού.
•Να γνωρίσω όλες τις νέες τεχνολογίες στο χώρο της ενέργειας.
•Να ενημερωθώ για όλες τις ευκαιρίες που ανοίγονται γύρω από το αυτοκίνητο.
•Να ενισχύσω την ελληνική οικονομία αγοράζοντας προϊόντα από όλη την Ελλάδα.
•Να γευτώ νοστιμιές, γεύσεις και προϊόντα απ΄όλη την Ελλάδα

Η Κίνα Τιμώμενη Χώρα στην 82η ΔΕΘ


H Κίνα συναντάει την Ελλάδα στη Θεσσαλονίκη, την καρδιά της Βαλκανικής εκθεσιακής δραστηριότητας στην 82η ΔΕΘ από τις 9-17/9. Στην 82η ΔΕΘ ανοίγει ένα παράθυρο για τις ελληνικές εταιρείες για συνεργασία, ενημέρωση και εν γένει για ευκαιρίες εξόρμησης στην Κίνα… να μπουν οι βάσεις για τη σύναψη εμπορικών συνεργασιών και προς τις δύο κατευθύνσεις.
Η Κίνα μπορεί να αποτελέσει εφαλτήριο για το ελληνικό επιχειρείν στις ασιατικές αγορές.
Με ουσιαστική παρουσία σε περισσότερα από 6000 τετραγωνικά μέτρα, στο μεγαλύτερο περίπτερο (13) του ΔΕΚΘ, συμμετέχουν αμιγώς κινέζικες επιχειρήσεις και οργανισμοί που εκπροσωπούν σημαντικούς κλάδους της κινεζικής οικονομίας, με μεγάλο ενδιαφέρον για τις ελληνικές εταιρείες. Μεταξύ αυτών επτά αναπτύσσουν παγκόσμια δραστηριότητα: η China Cosco Shipping Corporation, η China Development Bank, η Shehua Group Corporation Limited, η Huawei Technologies Co. Ltd, η Zhongxing Telecommunication Equipment Corporation, η State Grid Corporation of China και η Air China.
Στοκ κλάδο της τεχνολογίας ξεχωρίζει επίσης η τηλεπικοινωνιακή ZTE, ενώ θα συμμετέχουν και 23 εταιρείες υψηλής τεχνολογίας από την περιοχή της Σαγκάης.  Στην έκθεση συμμετέχει και η Αναπτυξιακή Τράπεζα της Κίνας (China Development Bank-CDB), ένα από τα μεγαλύτερα αναπτυξιακά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα του κόσμου.
Οι επιχειρηματικές συναντήσεις (Β2Β) μεταξύ ελληνικών και κινεζικών επιχειρήσεων θα λαμβάνουν χώρα καθ’ όλη τη διάρκεια της έκθεσης, στις ώρες λειτουργίας της, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο εντός του Περιπτέρου 15.
Για την ανάπτυξη των διμερών επαφών έχει διαμορφωθεί ηλεκτρονική πλατφόρμα https://thessalonikifair-2017.b2match.io/, στην οποία εγγράφονται οι επιχειρήσεις που επιθυμούν να συμμετέχουν στις διμερείς συναντήσεις, αναρτώντας το προφίλ τους και τον τύπο συνεργασίας που επιθυμούν, αιτούμενοι συναντήσεις με άλλους συμμετέχοντες.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων http://tif.helexpo.gr/el/2017_parallel_events_programme

Η καρδιά της τεχνολογίας χτυπά στη Θεσσαλονίκη, να είστε όλοι εκεί!

© Κώστας Παπαζαχαρίου (8/9/2017)