Έφτασε η κρίσιμη ώρα για το MEGA – Σήμερα η απόφαση για το… μαύρο!

Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά
 

Νέα τροπή παίρνει η υπόθεση του MEGA  μετά την επιστολή που απέστειλε την περασμένη εβδομάδα ο ΣΚΑΪ στο ΕΣΡ και με την οποία ζητάει να μη συνεχίσει τη λειτουργία του ο σταθμός για λόγους αθέμιτου ανταγωνισμού. Σήμερα λήγει η προθεσμία που έδωσε το ΕΣΡ στο MEGA προκειμένου να καταθέσει υπόμνημα με τις θέσεις του για να αποφύγει το «μαύρο», ενώ τα μέλη του...

Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου θα συνεδριάσουν για να αποφασίσουν αν θα δεχτούν να συνεχίσει να λειτουργεί ως θεματικό ή αν θα δώσουν εντολή στην Digea να ρίξει το σήμα.

Το ΕΣΡ περιμένει απαντήσεις από το αυριανό υπόμνημα του MEGA. Ενα υπόμνημα το οποίο, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν θα αφορά λεπτομέρειες ενός νέου επιχειρησιακού σχεδίου για θεματικό κανάλι, αλλά μια σειρά νομικών επιχειρημάτων που θα προσπαθήσουν να αποδείξουν ότι ο σταθμός θα πρέπει να μείνει ανοιχτός πατώντας κυρίως πάνω στον όρο «ενεστώσα κατάσταση».
Δηλαδή την κατάσταση στην οποία βρισκόταν κατά την προκήρυξη του διαγωνισμού και η οποία δεν συνιστά ενημερωτική φυσιογνωμία, καθώς αυτή έχει καταργηθεί εδώ και χρόνια. Δεν προβλέπεται να κατατεθούν ούτε πλάνα προγράμματος, ούτε αριθμός εργαζομένων, ούτε και σαφής σχεδιασμός για συμμετοχή σε διαγωνισμό θεματικών αδειών.  Σε περίπτωση απόρριψης του συγκεκριμένου υπομνήματος οι νομικοί εκπρόσωποι του MEGA θα προσφύγουν άμεσα κάνοντας αίτηση θεραπείας και αναστολής εφαρμογής της απόφασης για το κλείσιμο του σταθμού. Ουσιαστικά θα προχωρήσουν σε προσβολή της απόφασης για αναστολή λειτουργίας προσπαθώντας να κερδίσουν λίγο ακόμη χρόνο.

Πηγή: usay

Κώστας Παπαζαχαρίου (13/3/2018)