Τα κανάλια NASA TV HD και NASA TV UHD στους δορυφόρους της Eutelsat

Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά
 

Η Eutelsat Communications ανακοίνωσε σήμερα ότι τα κανάλια NASA High Definition (NTV-3) και NASA Ultra High Definition (NTV-4) εκπέμπουν ελεύθερα μέσω δορυφόρου για πρώτη φορά σε όλη την Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή, τη Βόρεια Αφρική και την υποσαχάρια Αφρική. Οι θεατές από όλες αυτές τις περιοχές μπορούν πλέον να απολαύσουν εξαιρετικές εικόνες από το αμερικανικό...

διαστημικό πρόγραμμα, συμπεριλαμβανομένης της κάλυψης των εκτοξεύσεων, της ζωής στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, των εικόνων της Γης από το διάστημα, της εξερεύνησης του απώτερου διαστήματος, του ηλιακού συστήματος, του Άρη, επαναλήψεις κλασικού περιεχομένου της NASA όπως το πρόγραμμα Apollo, και ντοκιμαντέρ για τις πρόσφατες εργασίες Έρευνας και Ανάπτυξης (R&D) της NASA.

• Το NASA TV HD μεταδίδεται ελεύθερα από τη δημοφιλή γειτονιά των HOTBIRD στις 13° ανατολικά για τους θεατές στην Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική και μέσω της γειτονιάς των 7° ανατολικά για τους θεατές στην υποσαχάρια Αφρική.
• Το NASA TV UHD μεταδίδεται επίσης από τις γειτονιές των HOTBIRD και 7° ανατολικά, καθώς και στην πλατφόρμα TV FRANSAT μέσω του δορυφόρου EUTELSAT 5 West A για συνδρομητές εξοπλισμένους με τηλεόραση συμβατή με Ultra HD. Το κανάλι, που παράγεται από την Harmonic, αξιοποιεί τις τελευταίες τεχνολογίες επεξεργασίας και διανομής Ultra HD της Harmonic, με επίπεδα ανάλυσης εικόνας τέσσερις φορές υψηλότερα από το τυπικό HD.

Η Eutelsat είναι ο πρώτος δορυφορικός φορέας που προσφέρει τα τηλεοπτικά κανάλια της NASA σε μια μεγάλη και ταχέως αναπτυσσόμενη βάση τηλεθεατών σε όλη την Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή, τη Βόρεια Αφρική και την υποσαχάρια Αφρική. Προσφέροντας μια απαράμιλλη εμπειρία προβολής, η προσθήκη του NASA TV UHD υπογραμμίζει τη συνεχή επέκταση του περιεχομένου Ultra HD που μεταδίδεται μέσω του στόλου των δορυφόρων της Eutelsat.

Στοιχεία εκπομπής των καναλιών

NASA TV UHD (NTV-4) – 4k UHD, HEVC encoding
HOTBIRD (13° East)
Frequency: 11373 MHz
Horizontal polarization, DVB-S2, 8PSK, FEC 3/4
Symbol rate: 27500

EUTELSAT 7B (7° East)
Frequency: 10887 MHz
Horizontal polarization, DVB-S2, QPSK, FEC 4/5
Symbol rate: 30000

EUTELSAT 5 West A (5° West)
FRANSAT
Frequency: 12732 MHz
Vertical polarization, DVB-2, 8PSK, FEC 3/4
Symbol rate: 29950

NASA TV HD (NTV-3) – MPEG-4 encoding
HOTBIRD (13° East)
Frequency: 11373 MHz
Horizontal polarization, DVB-S2, 8PSK, FEC 3/4
Symbol rate: 27500

EUTELSAT 7B (7° East)
Frequency: 10887 MHz
Horizontal polarization, DVB-S2, QPSK, FEC 4/5
Symbol rate: 30000

Πηγή: Digital TV Info

Κώστας Παπαζαχαρίου (13/4/2018)