Πρόστιμο €285.000 στη Yahoo

Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά
 

Για διαρροή προσωπικών δεδομένων 500 εκατ χρηστών. Η βρετανική θυγατρική της Yahoo τιμωρήθηκε με πρόστιμο ύψους €285.000 για διαρροή προσωπικών δεδομένων που συνέβη το 2014. Ο αριθμός των χρηστών που επηρεάστηκαν από τη διαρροή δεν μπορεί να υπολογιστεί με ακρίβεια γιατί το συμβάν έγινε γνωστό το 2016 αλλά υπολογίζεται ότι αγγίζει τα 500 εκατ. Ο...

συντριπτικός όγκος, περισσότερο από το 80%, των προσωπικών δεδομένων που διέρρευσαν από τη Yahoo ανήκει σε χρήστες που κατοικούν σε άλλες χώρες εκτός της Βρετανίας.

Σύμφωνα με δηλώσεις στελεχών της Yahoo, “χάκερς που υποστηρίζονται από κρατικές χρηματοδοτήσεις” κατάφεραν να κλέψουν το 2014 προσωπικά δεδομένα που ανήκαν σε 500 εκατ χρήστες από όλο τον κόσμο και περιλαμβάνουν ονόματα, emails και αποκρυπτογραφημένες ερωτήσεις και απαντήσεις ασφάλειας. Από την έρευνα που έκαναν οι βρετανικές αρχές προέκυψε ότι η Yahoo δεν ακολουθούσε τις συνηθισμένες προδιαγραφές ασφάλειας, δεν παρακολουθούσε τις προσβάσεις των εργαζομένων της στα δεδομένα των πελατών και καθυστέρησε πάρα πολύ να εντοπίσει τη διαρροή. Η Yahoo εξαγοράστηκε το 2016 από τη Verizon και το 2017 συγχωνεύθηκε με την AOL για να δημιουργηθεί η Oath.

Πηγή: tecky

Κώστας Παπαζαχαρίου (13/6/2018)