Στο ΕΣΡ για την άδεια εθνικής εμβέλειας η Alter Ego του Βαγγέλη Μαρινάκη

Αξιολόγηση Χρήστη: 5 / 5

Αστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια Ενεργά
 

Το παρών, μεταξύ των εκπροσώπων της εταιρείας, έδωσε και η Πόπη Τσαπανίδου. Τα επόμενα βήματα μέχρι την οριστική κατακύρωση των δύο αδειών. Ξεκίνησε και επισήμως η αντίστροφη μέτρηση για την αδειοδότηση δύο ακόμα καναλιών εθνικής εμβέλειας από το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης. Αίτηση, υπενθυμίζεται, για μία εκ των δύο αδειών έχει ήδη καταθέσει η εταιρεία Alter Egο,..

συμφερόντων του εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη. Αιτήσεις θα γίνονται δεκτές μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου στις 15.00.

Σήμερα η εταιρεία του Βαγγέλη Μαρινάκη παρέστη δια των εκπροσώπων της (ανάμεσά τους και η Πόπη Τσαπανίδου) στη διαδικασία ενημέρωσης για τον διαγωνισμό των δύο τηλεοπτικών αδειών εθνικής εμβέλειας, γενικής στόχευσης, κατά την οποία παρουσιάστηκε ο κωδικοποιημένος κατάλογος υποβολής των δικαιολογητικών.

Στις 28 του μήνα τα μέλη του ΕΣΡ θα βρίσκονται σε ανοικτή διάσκεψη έως τις 15.00 για την υποδοχή των αιτήσεων, που θα πρέπει να συνοδεύονται από εγγυητική επιστολή 3.500.000 ευρώ και από παράβολη υπέρ του Dημοσίου ύψους 30.000 ευρώ. Την ίδια ημέρα θα δημοσιοποιηθούν και οι συμμετέχοντες.

Στις 4 Μαρτίου είναι προγραμματισμένη η αποσφράγιση και καταγραφή του περιεχομένου των φακέλων με δυνατότητα παράτασης μιας ημέρας και θα ακολουθήσει ο ουσιαστικός έλεγχος επί της συνδρομής των νόμιμων προϋποθέσεων για τη συμμετοχή των υποψηφίων στα επόμενα στάδια του διαγωνισμού.

Αν υπάρχουν εως δύο συμμετέχοντες, τότε μετά και τον έλεγχο του πόθεν έσχες των μετόχων, χορηγούνται οι άδειες, μετά την καταβολή της πρώτης δόσης ύψους 3,5 εκατ. ευρώ.

Σε διαφορετική περίπτωση (2+1 συμμετέχοντες) θα διενεργηθεί πλειστηριασμός. Αν τελικά δεν δοθεί μία από τις δύο, τότε θα παραμένει σε εκκρεμότητα μέχρι και την προκήρυξη των θεματικών αδειών εθνικής εμβέλειας.

Πηγή: Protagon

Κώστας Παπαζαχαρίου (11/2/2019)