0 Σύμβουλος του Πιερρακάκη ο Σταμάτης Κριμιζής

Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά
 

Επιστρέφει στο πολιτικό προσκήνιο μετά τη «θορυβώδη» παραίτησή του από τον Ελληνικό Διαστημικό Οργανισμό Ο Υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης ανακοίνωσε ότι ο καθηγητής κ. Σταμάτης Κριμιζής αποδέχτηκε την πρότασή του να αναλάβει καθήκοντα άμισθου συμβούλου. Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Κριμιζής ήταν ο αρχικός διευθυντής του Ελληνικού Διαστημικού Οργανισμού για να...

ακολουθήσει η παραίτησή του- ένα μήνα μετά την εκκίνηση του εγχειρήματος, τον Απρίλιο του 2018 - με εκτεταμένη επιστολή στην οποία άφηνε αιχμές κατά της πολιτικής ηγεσίας. Τον διαδέχτηκε τότε ο Χριστόδουλος Πρωτοπαπάς.

Σύντομο βιογραφικό του κ. Κριμιζή

Ο καθηγητής Σταμάτης Κριμιζής είναι ο μόνος επιστήμονας που έχει συμμετάσχει σε αποστολές προς όλους τους πλανήτες του ηλιακού συστήματος. Σημαντικό στέλεχος του διαστημικού προγράμματος των ΗΠΑ, ο Δρ. Κριμιζής διετέλεσε επικεφαλής επιστήμονας και αργότερα διευθυντής του τμήματος Διαστημικής στο φημισμένο Εργαστήριο Εφαρμοσμένης Φυσικής (APL) του Πανεπιστημίου Johns Hopkins.

Το βιογραφικό του περιλαμβάνει 23 αποστολές της NASA και της ευρωπαϊκής διαστημικής υπηρεσίας ESA, περισσότερες από 600 επιστημονικές δημοσιεύσεις αλλά και πολλά βραβεία. Υπήρξε εξάλλου ο βασικός εμπνευστής της πολιτικής «καλύτερα, ταχύτερα, φθηνότερα» που υιοθετήθηκε επίσημα από την NASA. Είναι επίτιμος πλέον διευθυντής του τμήματος Διαστημικής του Johns Hopkins και μέλος της Ακαδημίας Αθηνών.

Πηγή: Έθνος

Κώστας Παπαζαχαρίου (24/7/2019)