Κυκλοφορεί το περιοδικό «NOW» μαζί με την ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ Αυγούστου 2019!

Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά
 
Γράφει ο/η: Κώστας Παπαζαχαρίου

Το νέο τεύχος Αυγούστου του περιοδικού «Ψηφιακή Τηλεόραση» κυκλοφορεί πάντα μαζί με το έτερο περιοδικό «Security Report», που ηγείται στην αγορά των ηλεκτρονικών συστημάτων ασφαλείας, αλλά και το έκτο τεύχος του περιοδικού «NOW», που απευθύνεται σε τεχνικούς δικτύων. Το νέο τεύχος έρχεται με ειδήσεις από το χώρο της τηλεόρασης και των μίντια, και με παρουσιάσεις...

και δοκιμές νέων προϊόντων που δοκίμασε η δημοσιογραφική μας ομάδα.

Στις δοκιμές του νέου τεύχους θα βρούμε το άρθρο για τον Infomir MAG425A, που είναι το πρώτο 4K STB της Infomir για Android TV. Έπειτα από μια σπουδαία πορεία στην παραγωγή εξειδικευμένων IPTV συσκευών που την οδήγησε στην κορυφή της προτίμησης των πελατών, η ουκρανική Infomir παρουσιάζει ένα νέο μοντέλο που ξεχωρίζει χωρίς να ακολουθεί την επιτυχημένη συνταγή των προηγούμενων. Πρόκειται για το MAG425A, που είναι ένα 4K STB για Android TV με προ-εγκατεστημένες Google υπηρεσίες. Με ενσωματωμένο Chromecast και Wi-Fi διπλής μπάντας 2,4/5GHz, αλλά και Bluetooth τηλεχειριστήριο με πραγματικά εξαιρετική υποστήριξη φωνητικού ελέγχου, το MAG425A αποτελεί την τέλεια λύση για αναπαραγωγή IPTV/OTT περιεχομένου.

Οι δοκιμές του νέου τεύχους συνεχίζονται με το TOP TV, ένα 4K IPTV/OTT Box της AMIKO που μετατρέπει την τηλεόραση σε Smart TV. Τα IPTV boxes έχουν αποκτήσει μια αξιοσημείωτη δυναμική στις προτιμήσεις των χρηστών, καθώς υποστηρίζουν πλήθος δημοφιλών εφαρμογών και διακρίνονται για την απλότητα της χρήσης τους. Το Top TV είναι ένα νέο IPTV/OTT box της Amiko με τετραπύρηνο επεξεργαστή που βασίζεται σε Android 7.1.2 Nougat και μετατρέπει την τηλεόραση σε Smart TV. Με μικροσκοπικό μέγεθος και ενσωματωμένο Wi-Fi, επιτρέπει ανά πάσα στιγμή την εύκολη μετακίνηση και τοποθέτησή του σε οποιοδήποτε σημείο του σπιτιού. Έρχεται με υποστήριξη 4K και προ-εγκατεστημένα τα Google Play Store, Netflix, YouTube, Chrome και Kodi, προσφέροντας μεγάλη ποικιλία ψηφιακού περιεχομένου.

Τέλος, οι δοκιμές ολοκληρώνονται με τον SILVER HDT-305, έναν νέας γενιάς επίγειο ψηφιακό δέκτη MPEG-4 με τηλεχειριστήριο εκμάθησης. Εξοπλισμένος με DVB-T2 tuner και υποστηρίζοντας αποκωδικοποίηση H.265/HEVC, ο Silver HDT-305 είναι ένας νέας γενιάς Full HD επίγειος ψηφιακός δέκτης MPEG-4, απόλυτα συμβατός με το επερχόμενο πρότυπο επίγειας ψηφιακής τηλεόρασης. Λειτουργεί φυσικά και με το τρέχον πρότυπο H.264, ενώ συνδυάζει πανεύκολη χρήση και τηλεχειριστήριο εκμάθησης για κοινό έλεγχο δέκτη και τηλεόρασης, ώστε να είναι κατάλληλος να χρησιμοποιηθεί και από ανθρώπους μεγαλύτερης ηλικίας. Επιπλέον, έχει δυνατότητα να συνδέεται στο internet για να εκτελεί διαδικτυακές λειτουργίες, ικανοποιώντας έτσι και πιο απαιτητικούς χρήστες.

Όπως πάντα, η Ματίνα Παπαχριστούδη μας ενημερώνει για τις εξελίξεις στο χώρο των media, ενώ ο Νίκος Μποζιονέλος δίνει την αθλητική του νότα στις σελίδες του περιοδικού.

Μαζί με το περιοδικό Ψηφιακή Τηλεόραση και το Security Report κυκλοφορεί και το NOW Αυγούστου

Κυκλοφορεί στα περίπτερα και σε όλα τα εξειδικευμένα σημεία διανομής το περιοδικό NOW Αυγούστου, πάντα μαζί με το περιοδικό Ψηφιακή Τηλεόραση και το Security Report.

Το NoW, αποτελεί την νέα προσπάθεια της Libra Press στο χώρο των κλαδικών εκδόσεων. Το NoW – Νet over World έρχεται με τεστ προϊόντων δικτύωσης, αλλά και με τεχνικά άρθρα – οδηγούς, ώστε να αποτελέσει τnν No1 πηγή ενημέρωσης για τον κλάδο της πληροφορικής.

Υπηρεσίες και προϊόντα που σχετίζονται με τα πληροφοριακά συστήματα και γενικότερα την τεχνολογία της πληροφορικής, θα περνούν κάθε μήνα από τις σελίδες του NoW, ενώ εταιρίες παροχής ολοκληρωμένων λύσεων πληροφορικής, μαζί με συνεντεύξεις ειδικευμένων στελεχών θα αποτελέσουν βασικό κομμάτι της ύλης του περιοδικού.

Στο νέο τεύχος θα βρείτε ενδιαφέροντα θέματα και δοκιμές που απευθύνονται σε τεχνικούς – εγκαταστάτες των πληροφοριακών. Παράλληλα, κάθε μήνα μέσα από την ιστοσελίδα www.nowmag.gr, μπορείτε να διαβάζετε εντελώς δωρεάν όλο το περιοδικό ηλεκτρονικά.

Technisat Powerline WebCast 3 WLAN Repeater. Η συνεχώς αυξανόμενη διείσδυση έξυπνων συσκευών στο σύγχρονο σπίτι, πολλαπλασιάζει τις ανάγκες για σταθερή και αξιόπιστη ευρυζωνική σύνδεση. Το Powerline WebCast 3 WLAN Repeater είναι μια συσκευή της Technisat που υποστηρίζει τρεις τρόπους λειτουργίας, εξασφαλίζοντας την πρόσβαση στο internet από οποιονδήποτε χώρο του σπιτιού.

2.4GHz Vs 5GHz. Το Wi-Fi αποτελεί την πιο συνήθη τεχνολογία που χρησιμοποιούν φορητοί υπολογιστές, tablets, smartphones και άλλες ακόμα συσκευές για την ασύρματη τοπική δικτύωσή τους. Αυτό επιτυγχάνεται μέσα από δύο μπάντες συχνοτήτων, των 2.4GHz και 5GHz, οι οποίες έχουν συμφωνηθεί διεθνώς και μπορούν να χρησιμοποιούνται ελεύθερα, χωρίς την ανάγκη λήψης άδειας. Οι δύο αυτές μπάντες διαθέτουν διαφορετικά χαρακτηριστικά και στο αναλυτικό αφιέρωμα που θα βρείτε στο περιοδικό μας, θα εξηγήσουμε σε ποιες περιπτώσεις ασύρματης σύνδεσης θα πρέπει να επιλέγεται η καθεμιά.

Wi-Fi Extenders ή PowerLine προσαρμογείς; Όταν η δυνατότητα χρήσης ενός καλωδίου Ethernet για τη σύνδεση του δρομολογητή με τον υπολογιστή σας δεν είναι εφικτή, τότε πρέπει να διαλέξετε ανάμεσα από δύο «χειρότερες» επιλογές, τους Wi-Fi Extenders (επέκταση Wi-Fi) ή τους προσαρμογείς PowerLine. Ποια επιλογή όμως είναι η καλύτερη; Και οι δύο τεχνολογίες έχουν τα υπέρ και τα κατά, που θα εξετάσουμε και θα εξηγήσουμε, ώστε να μπορείτε να επιλέξετε ποια επιλογή είναι κατάλληλη για εσάς, αλλά και πιο σενάριο ταιριάζει στις ανάγκες του χώρου σας.
ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΨΗΦΙΑΚΗΣ 131

ΠΡΩΤΗ ΔΟΚΙΜΗ

Infomir MAG425A
Το πρώτο 4K STB της Infomir για Android TV

TOP TV
4K IPTV/OTT Box που μετατρέπει την τηλεόραση σε Smart TV

SILVER HDT-305
Νέας γενιάς επίγειος ψηφιακός δέκτης MPEG-4 με τηλεχειριστήριο εκμάθησης

EDITΟRIAL
ΑΠΟΨΕΙΣ
MEDIA TRANSMITTER
NEWS
SPORT+
SAT&ZAP
Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ
ΣΗΜΕΙΑ ΠΩΛΗΣΗΣ

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ NOW 6

EDITΟRIAL
MARKET NOW
TECH NEWS

REVIEW
TECHNISAT POWERLINE WEBCAST 3 WLAN REPEATER
3 σε 1 συσκευή Wi-Fi Extender, Router και Powerline

COVER STORY
2.4GHz vs 5GHz
Ποια είναι τα χαρακτηριστικά κάθε μπάντας και ποια τα πλεονεκτήματα των Dual Band και Tri Band Wi-Fi Routers

HOME APPLICATIONS
Wi-Fi Extenders ή PowerLine προσαρμογείς;
Ποια επιλογή είναι καλύτερη;

Πηγή: Δελτίο τύπου Ψηφιακή Τηλεόραση

© Κώστας Παπαζαχαρίου (24/7/2019)