Όμιλος Antenna: Στη Modern Times η Nova TV Bulgaria

Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά
 
Συμφωνία για την παραχώρηση του τηλεοπτικού σταθμού Nova TV Bulgaria, στη σουηδική εταιρεία Modern Times Group, έναντι του ποσού των 620 εκατ. ευρώ, με την καταβολή μετρητών, συνήψε ο ελληνικός Όμιλος Αntenna μητρική εταιρεία του βουλγαρικού τηλεοπτικού σταθμού. Ειδικότερα με τη συμφωνία αυτή, η οποία τελεί υπό έγκριση από τις αρμόδιες αρχές, η Modern Times, επεκτείνει τις δραστηριότητές της στην περιοχή της νοτιοανατολικής Ευρώπης, εξαγοράζοντας το κανάλι που κατέχει τη δεύτερη θέση από πλευράς τηλεθέασης κατέχοντας παράλληλα μερίδιο 32,4% σε μια διαφημιστική αγορά που κυμαίνεται περί τα 125 εκατομμύρια ευρώ.

Αξίζει να αναφερθεί ότι η Modern Times ελέγχει το καλωδιακό δίκτυο Diema στη Βουλγαρία, ενώ διαθέτει επίσης συμμετοχές σε τηλεοπτικούς σταθμούς, στις χώρες της Βαλτικής, καθώς και στη Ρωσία, την Ουγγαρία, την Τσεχία, και τη Σλοβενία. Αξίζει να αναφερθεί ότι η συμφωνία θα ολοκληρωθεί μέσα στους επόμενους 3 μήνες.

Τα νέα δεδομένα που τελούν υπό διαμόρφωση στην ελληνική τηλεοπτική αγορά μετά και την παρουσίαση του νέου χάρτη συχνοτήτων που θα καθορίσει το τηλεοπτικό πεδίο στην ψηφιακή εποχή, καθώς και η δυνατότητα άμεσης έναρξης δραστηριοτήτων στην επίγεια ψηφιακή τηλεόραση από την 1η Νοεμβρίου 2008, εκτιμάται ότι βρίσκονται πίσω από την κίνηση αυτή.

Η Νova Televizia ιδρύθηκε το 1994 ως τηλεοπτικός σταθμός τοπικής εμβέλειας και αποκτήθηκε από τον Αntenna το 2000. Το 2003, απέκτησε άδεια εθνικής εμβέλειας και σύντομα εδραιώθηκε ως ο δεύτερος σε τηλεθέαση ιδιωτικός τηλεοπτικός σταθμός της Βουλγαρίας. Το πρώτο εξάμηνο του 2008, η Νova Televizia είχε μερίδιο τηλεθέασης 18% και μερίδιο 32% της τηλεοπτικής διαφημιστικής αγοράς, η οποία ανέρχεται σε 125 εκατομμύρια ευρώ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, όπως ανέφερε ο κ. Θοδωρής Κυριακού, «το ενδιαφέρον του Ομίλου για περαιτέρω δραστηριοποίηση στις χώρες της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης διατηρείται αμείωτο».  ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ