Στις 16/1 ψηφιακό σήμα στα Κ.Ε. «Ρόδα», «Καναλάκι», «Ιθάκη», «Φυτείες»

Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά
 
Γράφει ο/η: Κώστας Παπαζαχαρίου

Έναρξη της ψηφιακής εκπομπής από τα κέντρα εκπομπής «Ρόδα», «Καναλάκι», «Ιθάκη», «Φυτείες».
Όσοι λαμβάνουν σήμα ήδη ψηφιακά από τα κέντρα εκπομπής «Αίνος», «Ακαρνανικά», «Παντοκράτορας»  δεν χρειάζεται να κάνουν κάποια ενέργεια.

 

Την Παρασκευή 16 Ιανουαρίου 2015 θα ανάψει το ψηφιακό σήμα στα κέντρα εκπομπής «Ρόδα», «Καναλάκι», «Ιθάκη», «Φυτείες» με ταυτόχρονη παύση του αναλογικού, δίνοντας πρόσβαση σε μια νέα τηλεοπτική εμπειρία στις περιοχές που καλύπτονται από τα παραπάνω κέντρα.

Με την ενεργοποίηση των τεσσάρων αυτών κέντρων εκπομπής ολοκληρώνεται η μετάβαση στην ψηφιακή τηλεοπτική εποχή για τη συγκεκριμένη περιφερειακή ζώνη.

Όσοι τηλεθεατές παρακολουθούν τα προγράμματα της επιλογής τους αναλογικά και καλύπτονται από κάποιο από τα κέντρα εκπομπής «Ρόδα», «Καναλάκι», «Ιθάκη», «Φυτείες» θα χρειαστεί να διαθέτουν δέκτη [τηλεόραση ή αποκωδικοποιητή] που να υποστηρίζει την τεχνολογία MPEG-4 και το πρωί της 16ης Ιανουαρίου να τον συντονίσουν στις συχνότητες της Digea.

 Με αυτό τον τρόπο θα έχουν πρόσβαση σε μια νέα τηλεοπτική εμπειρία, με δυνατότητα παρακολούθησης περισσότερων καναλιών, με τέλεια εικόνα και ήχο.

Όσοι τηλεθεατές λαμβάνουν ήδη επίγεια ψηφιακά τα προγράμματα της επιλογής τους από τα κέντρα εκπομπής «Αίνος», «Ακαρνανικά» ή «Παντοκράτορας» δεν χρειάζεται να πραγματοποιήσουν κάποια επιπλέον ενέργεια.

© Κώστας Παπαζαχαρίου (15/1/2015)


Πηγή: Digea