ΕΡΤ – Digea για έξι μήνες ακόμη μαζί

Αξιολόγηση Χρήστη: 0 / 5

Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά
 
Γράφει ο/η: Κώστας Παπαζαχαρίου

Όπως αναμενόταν, η διοίκηση της ΕΡΤ ενέκρινε την παράταση της σύμβασης με την Digea για την ψηφιακή μετάδοση του σήματος των κρατικών καναλιών. Η παράταση είναι για τους επόμενους έξι μήνες (από τον Απρίλιο του 2017) και πρακτικά η ΕΡΤ θα πληρώσει άλλο 1,15 εκατ. ευρώ στον ιδιώτη πάροχο δικτύου. Από το 2014 που υπεγράφη η σύμβαση ΝΕΡΙΤ – Digea και με τη μετέπειτα...

συμφωνία ΕΡΤ – Digea από το 2015 μέχρι και σήμερα, η ΕΡΤ έχει πληρώσει στην Digea περίπου 5 εκατομμύρια ευρώ! Το ένα τρίτο, δηλαδή, της αρχικής τιμής που θα πληρώσει η Digea στο Ελληνικό Δημόσιο για όλες τις ψηφιακές συχνότητες για 15 χρόνια.

Στο μεταξύ, η απόρριψη της σύμβασης ΕΡΤ – Ericsson για την προμήθεια 320 ψηφιακών πομπών έχει απασχολήσει τόσο το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής όσο και τη διοίκηση της ΕΡΤ. Έτσι, το ΔΣ αφενός αποφάσισε να διερευνηθεί η δυνατότητα τεχνικών λύσεων με ίδια μέσα της κρατικής τηλεόρασης και αφετέρου εξουσιοδότησε τον γενικό διευθυντή Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών να αναζητήσει εξειδικευμένη νομική εταιρεία, σε περίπτωση που προκηρυχθεί εκ νέου ο διεθνής διαγωνισμός.

© Κώστας Παπαζαχαρίου (20/4/2017)

Πηγή: Τυπολογίες