«Θωρακίζονται» Θράκη, Βόρειο Αιγαίο και Δωδεκάνησα με δορυφορική τηλεοπτική κάλυψη

Αξιολόγηση Χρήστη: 0 / 5

Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά
 
Γράφει ο/η: Κώστας Παπαζαχαρίου

Κρατική επιχορήγηση για 15.913 νοικοκυριά. Το μείζον θέμα της πρόσβασης στα ελεύθερα τηλεοπτικά κανάλια επιχειρεί να λύσει η κυβέρνηση με απόφαση του αρμόδιου υπουργού Νίκου Παππά, σύμφωνα με την οποία επιδοτείται για έναν χρόνο η...

εγκατάσταση δορυφορικού δέκτη και αποκωδικοποιητή στις ιδιαίτερα προβληματικές περιοχές της Θράκης, των νησιών του Βορείου Αιγαίου και των Δωδεκανήσων.

Η επιδότηση γίνεται πλέον συνολικά για τη Θράκη και το Αιγαίο, καθώς αποσύρθηκε η προηγούμενη απόφαση που ίσχυε μόνο για τους νομούς της Θράκης. Επίσης, αντιμετωπίζονται προβλήματα όπως ο έλεγχος των δικαιούχων αλλά και η πληρωμή των παρόχων, που θα γίνεται πλέον από την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών.

Το κόστος της επιδότησης, που πληρώνεται αποκλειστικά από κονδύλια του κρατικού προϋπολογισμού, ανέρχεται σε 1.975.000 ευρώ και αφορά συνολικά 15.913 νοικοκυριά. Συγκεκριμένα, 4.361 νοικοκυριά στον Νομό Έβρου, 6.152 στον Νομό Ξάνθης και 2.778 στον Νομό Ροδόπης. Στο Αιγαίο η επιδότηση θα δοθεί σε κατοίκους των Δωδεκανήσων και συγκεκριμένα σε 1.842 νοικοκυριά. Τέλος, θα επιδοτηθούν 581 νοικοκυριά στον Νομό Σάμου και 199 στον Νομό Χίου.

Η επιλογή του παρόχου για την εγκατάσταση του δορυφορικού εξοπλισμού είναι ελεύθερη για τα επιδοτούμενα νοικοκυριά. Θα μπορούν, δηλαδή, να επιλέξουν είτε τη Nova είτε την Cosmote TV για να παρακολουθούν δωρεάν τα ελληνικά κανάλια ελεύθερης λήψης. Το πρόγραμμα δίνει τη δυνατότητα στις συνδρομητικές εταιρείες να παρέχουν και εξειδικευμένα υποπακέτα τηλεοπτικών υπηρεσιών στα επιδοτούμενα νοικοκυριά, με πληρωμή συνδρομής για τις επιπλέον υπηρεσίες. Αρμόδιοι για τον έλεγχο των προϋποθέσεων είναι οι δήμοι των παραπάνω περιοχών.

© Κώστας Παπαζαχαρίου (21/4/2017)

Πηγή: Τυπολογίες