«Μία Οικογενειακή Υπόθεση», ντοκιμαντέρ για την οικογένεια Ξυλούρη

Share to Facebook Share to Twitter Share to Google Plus
Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά
 
Μία συμπαραγωγή του ΟΤΕ TV

Το ντοκιμαντέρ της Αγγελικής Αριστομενοπούλου, Μία Οικογενειακή Υπόθεση, για την μουσική παράδοση της οικογένειας Ξυλούρη από την Κρήτη έως την Αυστραλία, στηρίζει ως συμπαραγωγός ο ΟΤΕ TV.

Μέσα από τις συμπαραγωγές του, ο ΟΤΕ TV στηρίζει και το ελληνικό ντοκιμαντέρ που αναδεικνύει την ιστορία και τις παραδόσεις της χώρας μας,

τη γεωγραφία και τον πολιτισμό, όπως και τη σύγχρονη ζωή στην Ελλάδα.

Με γυρίσματα στην Κρήτη, την Αυστραλία και το Βέλγιο, το Μία Οικογενειακή Υπόθεση ακολουθεί την σπουδαία μουσική παράδοση της οικογένειας Ξυλούρη. Η ταινία επικεντρώνεται στον Ψαρογιώργη, τον κατά κόσμο Γιώργο Ξυλούρη, που περιοδεύει στην Κρήτη και σε όλο τον κόσμο, τραγουδώντας και παίζοντας λαούτο. Είναι ο συνεχιστής μιας σπουδαίας μουσικής παράδοσης, η γέφυρα που ενώνει τον πατέρα του, τον διάσημο λυράρη Ψαραντώνη και τον θείο του, τον θρυλικό Νίκο Ξυλούρη, με τη νέα γενιά και ειδικότερα με τα τρία παιδιά του, Νίκο, Αντώνη και Απολλωνία, που σπουδάζουν στη Μελβούρνη της Αυστραλίας.

Σύμφωνα με την σκηνοθέτη της ταινίας, Αγγελική Αριστομενοπούλου, «είναι ένα ντοκιμαντέρ για τη δύναμη της οικογένειας και της μουσικής. Είναι η ιστορία μίας μοναδικής μουσικής παράδοσης και των ανθρώπων που την κουβαλούν».

Το Μία Οικογενειακή Υπόθεση, σε παραγωγή Anemon Productions, κάνει πρεμιέρα στις κινηματογραφικές αίθουσες στις 8 Ιανουαρίου 2015 και θα προβληθεί σε κινηματογράφους της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και, φυσικά, της Κρήτης, ενώ στη συνέχεια θα ακολουθήσει διεθνή πορεία στην Ευρώπη, τις ΗΠΑ και την Αυστραλία. Στον ΟΤΕ TV, η ταινία θα προβληθεί σε α’ τηλεοπτική προβολή μέσα στο 2015.

Για την σκηνοθέτη

Η Αγγελική Αριστομενοπούλου έχει πολυετή πείρα στα μουσικά ντοκιμαντέρ, με περισσότερες από 30 ταινίες.

Από το 2005 έως το 2010 εργάστηκε ως σκηνοθέτης στη σειρά ντοκιμαντέρ «Μουσικές του Κόσμου» της ΕΡΤ, από τις πιο δημοφιλέστερες σειρές του είδους της. Έχει ολοκληρώσει πάνω από 30 μουσικά ντοκιμαντέρ με θέματα από όλο τον κόσμο και με προβολή σε διεθνή φεστιβάλ και τηλεοπτικά κανάλια. Η τελευταία της ταινία μεγάλου μήκους «Ταξιδιάρα Ψυχή» απέσπασε βραβείο FIPRESCI στο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ της Θεσσαλονίκης.